Jachtreizen in Europa

7 januari 2021

Jachtreizen in Europa van Barrel and Boar Outings draaien om weidelijk, gezellig en comfortabel jagen in wildrijke gebieden. Een totaalbeleving waar op de eerste plaats natuurlijk de jacht centraal staat. Daarnaast zijn we ervoor gestreden u een mooi avontuur aan te bieden met prachtige landschappen, aangename mensen en dat alles voorzien van het nodige comfort.

Laat ons weten wat uw wensen zijn. Of u nu alleen, met enkele vrienden of voor een voltallige groep op zoek bent: in ons uitgebreide aanbod vindt u zeker een geschikte keuze.

Jachtreizen in Europa Sfeer

Jagen volgens het principe van ‘Fair Chase’

Fair chase staat voor ethisch, verantwoord jagen in de vrije wildbaan. Letterlijk vertaald betekent fair chase ‘eerlijke achtervolging’, maar deze term omvat meer dan deze twee woorden.

Het gaat om jagen op natuurlijk opgegroeid wild dat onbegrensd de ruimte heeft in zijn leefomgeving. Ook de manier van jagen blijft uitdagend en ‘fair chase’ met gelijk verdeelde kansen voor zowel het wild als de jager.

Jachtreizen ver en dichtbij

Vanzelfsprekend dat gevestigde waarden als Polen, Schotland en Roemenië een plaats hebben bij Barrel and Boar Outings. Maar beginnen doen we met Duitsland: een land dat niet mag ontbreken en daar zijn goede redenen voor. Jachttraditie wordt bij onze oosterburen namelijk in grote, sierlijke letters geschreven.

Jachtreizen in Europa Duitsland

Klassiek, duurzaam en ‘waidgerecht’ jagen met daarbij het grootste respect voor het wild. Datzelfde wild is ook talrijk vertegenwoordigd in de Duitse bossen. De afstand is ook prima met de auto overbrugbaar. Het is niet voor niets dat zoveel Nederlanders en Belgen hun weekenden doorbrengen op een Duitse hoogzit of drukjachtbok.

Jachtreizen naar Tsjechië

Voor het gevoel lijkt Tsjechië ver maar in werkelijkheid ligt het vanuit Nederland of België nog dichterbij dan Polen. Ook wat wildsoorten betreft hoeft het land niet onder te doen voor de Poolse populaties.

Herten en reeën waren altijd al goed vertegenwoordigd in de Tsjechische Republiek. Bovendien was Tsjechië als eerste Europese land verlost uit de houdgreep van de Afrikaanse varkenspest. Niet alleen is de zwartwildstand inmiddels weer gezond maar elk jaar blijft ze zelfs toenemen.

Jachtreizen in Europa Tsjechië

De moeflon doet het zowaar nog beter. Ver buiten de landsgrenzen zijn de Boheemse rammen bekend omwille van hun ongeëvenaarde hoornsterkte en -lengte. En dan is er nog een andere exoot die bijzonder goed gedijt in het noordwestelijke gebied tussen de steden Karlsbad en Pilsen: sikaherten.

Met Barrel and Boar Outings bejaagt u al deze grofwildsoorten in gemoedelijke privaatrevieren waar u zich vanaf het eerste moment thuis voelt. Een ervaren team begeleidt u vanaf mei tot en met januari terwijl u tussendoor proeft van de uitstekende Tsjechische keuken.

Roemenië

Het was voor ons een uitgemaakte zaak om na Duitsland als tweede land Roemenië toe te voegen voor onze jachtreizen. Het buurland van Hongarije trekt ieder jaar opnieuw jagers uit alle windstreken aan. Vreemd is dat allerminst, Roemenië beschikt immers over een rijke jachtgeschiedenis.

Maar minstens zo belangrijk zijn de enorme wildbestanden met trofeeën van wereldklasse voor elke soort. Dat is te danken aan de Roemeense Karpaten, de mythische bergketen waar herten, keilers, reeën en gemzen naast hoogteverschillen ook de wet van de sterkste ondergaan.

Jachtreizen in Europa Roemenië

Enkel de meest kapitale soorten weten wolven, beren en barre omstandigheden te trotseren. Wie hier buit weet te maken heeft een herinnering voor het leven.

Schotland

Grouse, herten, zalm, whisky en natuurlijk de Highlands: Schotland heeft meerdere troeven en spreekt nog steeds tot de verbeelding van jagers wereldwijd. Met een gids de heuvels bedwingen op zoek naar een Royal stag is een droom die menig jager koestert. Het is werken voor uw wild, daarom is ook een zeker niveau van fitheid nodig om in het spoor van het roodwild te blijven.

Jachtreizen in Europa Schotland

Maar de beloning is groot en de landschappen oogverblindend mooi. Naast de bersjacht op edelherten heeft u de mogelijkheid in het Noorden van het land op sikaherten te jagen, dezelfde belevenis op een minstens zo uitdagende wildsoort. Wie zich tenslotte aan Schotland wil vergapen in een totaal andere setting, kan tijdens de wintermaanden op kaalwild komen jagen.

Polen

Zonder Polen zou ons aanbod van  jachtreizen niet compleet zijn. Nog steeds staat Polen met stip bovenaan als meest geliefde jachtland van Europa. Geen enkel ander land trekt meer bezoekers die komen jagen op reeën, edelherten en wilde zwijnen. Ook zijn er regio’s met mooie populaties damwild en moeflons.

Jachtreizen in Europa Polen

Zoals Duitsland draagt ook hier het vervoer met eigen auto bij aan de populariteit van Polen. Direct over de grens kunt al uitstekend jagen op reebokken of deelnemen aan een typisch Poolse drijfjacht. Verder naar het Westen zijn de gebieden Pommeren en Masuren beroemd voor de bronstjacht op roodwild.

De kans bestaat zelfs dat u oog in oog komt te staan met een eland. Als een van de weinige landen heeft Polen nog Europese bizons, de zogenaamde wisenten, rondlopen.

Estland

Wanneer we worden gevraagd naar beloftevolle jachtreizen voor elanden in Europa, is ons antwoord steeds hetzelfde: Kom toch mee naar Estland. U zult versteld staan van de Estse wouden en uitmuntende elandbestanden. Daarbij biedt Estland de hoogste kans op succes.

Jachtreizen in Europa Estland

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het plannen en uitvoeren van de jacht op elanden in de Baltische Staten. Naast de grootste hertensoort is de Europese eland ook een van de meest bijzondere soorten om te bejagen.

Met een schofthoogte van 2 meter en een levend gewicht van 400 kg en meer, valt de eland met geen enkele andere inheemse wildsoort te vergelijken. Een ding staat vast: wie voor het eerst een eland in het wild ziet, zal dit moment zeker nooit vergeten!

Jachtreizen met eigen wapen

Hoort u bij de categorie jagers die het liefst met eigen geweer het jachtavontuur aangaat? Dan bent u niet alleen! Veel jagers kiezen liefst voor hetzelfde wapen waar ze het hele jaar mee in het veld te vinden zijn. Met dat geweer hebben ze al ontelbare schoten gevuurd, daar zijn ze vertrouwd mee.

Jachtreizen in Europa Wapens

Het is ook nog steeds mogelijk om te vliegen met uw eigen jachtgeweer en munitie. Alleen dient u dit wel op voorhand aan te geven bij de betreffende maatschappij. Vraag dan ook of uw patronen in de reiskoffer dan wel afzonderlijk in een munitiekoffer vervoerd moeten worden.

Wanneer u zich daarna bij de luchthaven aanmeldt, controleert de douane eerst uw wapen zodat deze zo snel mogelijk op transport gaat richting de bagageruimte. Houd er rekening mee dat de douane na de landing weer op u staat te wachten voor het inklaren van uw wapen en munitie.

Jachtreizen met huurwapen

Aan de andere kant is het ook mogelijk om ter plaatse een geweer te huren. Dit scheelt u weer administratie en een bezoek aan de douane bij de luchthaven. Het verloopt dus vlotter dan wanneer u wel met uw geweer reist. Bovendien stellen de jachtorganisaties tegenwoordig ook kwaliteitswapens met daarbij horende optiek beschikbaar.

Jachtreizen in Europa

Zo kunt u vanaf een bedrag van € 25,- al een Blaser R8 met daarop een Swarovski richtkijker huren. Voor u gaat jagen krijgt u de mogelijkheid enkele proefschoten te doen zodat u ook met dit wapen het nodige vertrouwen heeft.

Mee te nemen documenten

Heeft u uw jachtreis geboekt? Dan zijn er nog enkele zaken die u in acht dient te nemen. Terugkerende voorbeelden hiervan zijn het voorleggen van uw Europese Vuurwapenpas en een geldig paspoort. En hoe zit het met uw jachtverzekering, heeft u deze met nationale of internationale dekking afgesloten?

Jachtreizen in Europa Documenten

U kunt ook een specifiek land toevoegen maar voor een klein supplement bent u met een werelddekking gerust voor al uw jachtreizen. Tot slot is er ook nog de voucher, een persoonlijke uitnodiging van de lokale, buitenlandse jachtrechthouder. Bij het oversteken van een grens kan dit document door de autoriteiten opgevraagd worden en moet u dit kunnen voorleggen.

Wij herinneren u graag aan alle benodigde documenten. Om die reden ontvangt u voor vertrek onze checklist waar u naast enkele aandachtspunten ook het laatste nieuws over uw jachtreis terugvindt. Waidmannsheil!