Proost op een jaar vol nieuwe jachtherinneringen

6 januari 2022

Want jagen is herinneringen verzamelen. Dat doen we met familie of vrienden in een jachtveld in eigen land. Soms alleen maar vaak in groepsverband met gezelligheid als grootste gemeenschappelijke deler. ⁠

Of u steekt de grens over waar u nieuwe mensen ontmoet, proeft van lokale jachttradities en smakelijk kennismaakt met verrassend lekkere streekgerechten.

Waar u jaagt op misschien wel dezelfde wildsoorten als in eigen land maar dan in een totaal andere natuur. Dit soort ervaringen zorgen voor de verrijking die u door het maken van reizen krijgt.⁠

Ondanks de covid-perikelen was de buitenlandse jachthonger groot in 2021. Wanneer het kon werd dan ook niet lang geaarzeld om op bokkenjacht te gaan, de hertenbronst mee te maken of een drijfjacht te boeken.

In tegenstelling tot Nederland kan in Polen nog wel met een groter gezelschap gejaagd worden. Ook in Tsjechië waar u voor een bont tableau van sikaherten, varkens, moeflons en roodwild komt te staan.

Daar gaan we aankomend weekend weer naartoe voor de eerste drukjacht van het nieuwe jaar: fijn eten, fijne mensen en veel wild. Door hier te klikken vindt u meer informatie over deze exclusieve drukjacht.

Daarnaast zijn er uitdagingen waar we net als vorig jaar mee te maken zullen hebben. Zo is er dat andere virus dat Centraal- en Oost-Europa sterk in haar greep houdt. Landen als Hongarije, Roemenië en Litouwen stonden niet eens zo lang geleden garant voor grote tableaus vol zwartwild.

Voor drijfjachten zijn dat tegenwoordig nog allesbehalve zekerheden en de virushaarden krijgt men daar maar moeizaam geblust. Dan is er nog de wolf die net als de varkenspest steeds verder uitzwermt.

Daarom hebben we naast Polen, Tsjechië en Duitsland ons programma verder uitgebreid met een drijfjacht in Kroatië waar uw verwachtingen over zwartwildtableaus wel worden ingelost.

Dan zijn er nog bepaalde ervaringen waarvan iedere jager er wel een paar op zijn wensenlijst heeft staan. Vaak zijn dit eenmalige avonturen op een wildsoort die tot de verbeelding spreekt. Avonturen die men ooit een keer wilt beleven.

De gemzenjacht is zo’n reis. Die moet u ondernemen wanneer u nog fitte benen heeft om in de bergen te jagen. Dan geniet u van elke minuut op grote hoogte. Slovenië heeft niet alleen de prachtige Julische Alpen maar ook een enorme populatie gemswild. Twee dagen volstaan om uw gemzendroom werkelijkheid te laten worden.

Een andere wildsoort staat in Duitsland onder druk maar Tsjechië heeft nog grote bestanden moeflons. Het jachtseizoen op een sterke ram loopt van november tot en met februari. Dit kan zelfs op korte termijn nog georganiseerd worden.

En dan kunt u nog stalken in de Engelse countryside op muntjak en Chinese waterree. Wat te denken van zwartwild en bevers jagen in Zweden of het schieten van een levenshert in Kroatië. Er kan veel wanneer u getest of gevaccineerd bent. En met alle administratie helpen we u natuurlijk. Zodat u alleen aan de jacht hoeft te denken.

Dan blijft alleen deze vraag nog open:

 

Welke herinnering gaat u in 2022 creëren?

⁠Namens Outings wensen wij u een gezond, veilig, weidelijk en wildrijk jaar.