Jagen in Estland

Als het strekken van een eland een levensdroom is die u in vervulling wilt laten gaan, kom dan jagen in Estland. De meest noordelijke Baltische staat heeft een uitzonderlijk hoog elandenbestand, vergelijkbaar met Zweden.

Ook grote stieren met daarbij een kapitale kans op jachtsucces. Zelfs de ongerepte, prachtige natuur is nagenoeg identiek aan de Scandinavische wildernis.

Jagen in Estland

Bronst der giganten

Jaarlijks worden er in Estland 7000 elanden geschoten, een enorm aantal voor een land dat nauwelijks groter is dan het onze. De eland vindt hier dan ook een uitstekend biotoop met beboste landschappen waar vooral berken de dienst uitmaken. Verder komen in deze vlakke gebieden ook naaldbomen voor, net als beken, kleine rivieren, meren en uitgestrekte moerassen.

Het jachtseizoen op elanden loopt van 15 september tot 15 december. Meteen vanaf de opening tot half oktober zijn het al interessante weken, aangezien dan de meeste stieren tijdens de bronst worden gestrekt. Als u het zinderende moment wilt meemaken dat een gigantische eland door de lokroep van uw gids nadert tot tien, twintig meter, dan legt u best een datum vast rond deze periode.

De Esten geven de voorkeur aan bersen boven aanzitten. Dat vraagt enerzijds om een bepaalde fitheid maar vergroot uw kansen enorm. Bovendien krijgt u zo meer te zien van de Estse natuurpracht. Laat u door ons begeleiden en kom jagen in Estland op Europa’s grootste hertensoort.

Jachtreizen naar Estland

Eland jagen in Estland

  • DatumVan 15 september tot 15 december
  • LocatieEiland Saaremaa en vasteland
  • Dieren Eland
  • Soort jachtAanzit- en bersjacht
  • Kosten1.850,00 (incl. btw)
Bever

Heeft u speciale wensen of wilt u een reis op maat? Laat het ons weten.

You cannot copy content of this page