Bokkenjacht in Polen

De bokkenjacht in Polen is een klassieker en voor veel jagers de eerste kennismaking met deze vooraanstaande jachtnatie. Het land is één groot natuurgeschenk met onmetelijke bosoppervlaktes, ongecultiveerd grasland en rietvelden waar maar geen einde aan komt.

In het midden van een dennenbos kunt u zomaar ineens voor een open oase vol groen komen te staan. Of een uitgestrekte vlakte waar het wild ’s avonds naar buiten treedt en de herten in september elkaar bekampen.

Dit zijn telkens weer momenten waarbij u de ogen uitkijkt. Dat zo’n indrukwekkende natuur nog bestaat.

De bokkenjacht in Polen is een klassieker en voor veel jagers de eerste kennismaking met deze vooraanstaande jachtnatie. Het land is één groot natuurgeschenk met onmetelijke bosoppervlaktes, ongecultiveerd grasland en rietvelden waar maar geen einde aan komt.

In het midden van een dennenbos kunt u zomaar ineens voor een open oase vol groen komen te staan. Of een uitgestrekte vlakte waar het wild ’s avonds naar buiten treedt en de herten in september elkaar bekampen.

Dit zijn telkens weer momenten waarbij u de ogen uitkijkt. Dat zo’n indrukwekkende natuur nog bestaat.

Bokkenjacht in Polen

Jachtveld

Op 280 kilometer van de Duitse stad Görlitz ligt in de provincie Opole het omvangrijke jachtveld van 6.792 hectare. Hiervan bestaat slechts 640 hectare uit bosgebied. De rest van de oppervlakte wordt ingenomen door weilanden, beemden en landbouwgrond. Meerdere wildsoorten gedijen goed op dergelijke leefomstandigheden maar vooral voor reeën is dit het ideale biotoop.

Een groot aantal bokken met diverse geweigroottes en -vormen komen er voor. Daarenboven is het Poolse bokkengewei een sieraad voor elke jachtkamer. Kenmerkend zijn de grove pareling, donkere stangen en Poolse rozen die als kransen op de kop rusten.

Elke outing maakt u bovendien kans op het strekken van een zogenaamde ‘abnormale’ bok met een afwijkend gewei. Mits een beetje geluk krijgt u gedurende deze reis zo’n felbegeerde trofee in de kijker.

Jachtseizoen

Het aanblazen van de bokkenjacht in Polen klinkt traditiegetrouw op de elfde dag van mei. Tot 30 september loopt het seizoen maar de intensieve bejaging eindigt halverwege augustus, direct na de reeënbronst.

Over de beste periode wordt nog wel eens geredetwist maar dat is een discussie zoals die over smaak en kleur kan worden gevoerd. Als u het ons vraagt is de natuur tijdens het voorjaar op haar mooist. Einde juli zijn de rode zomerbokken dan weer op hun mooist.

Onder begeleiding van een Poolse gids wordt overwegend bersend gejaagd. Een straf is dit allerminst – in deze adembenemende landschappen pirschen is juist een van de hoofdredenen waarom zoveel jagers Duitsland doorkruisen om te genieten van de Poolse natuur en haar wildrijkdom.

Daarnaast is gummipirsch mogelijk waarbij u met de auto door het revier rijdt, op zoek naar een beste bok. Hierdoor krijgt u enorm veel van het jachtveld te zien. Ook voor mensen met een zwakkere conditie is dit een uitstekende mogelijkheid om deze jacht ten volle te beleven.

Daarmee komen we bij de kern van deze reis. Vrijwel niemand gaat dit avontuur alleen aan en de bokkenjacht is bij uitstek een ervaring die u met een of meerdere vrienden deelt.

Na een intense ochtend elkaars verhalen aanhoren onder het genot van een kop koffie en verse broodjes: dat zijn de mooie momenten die bijdragen aan de herinnering. Dat is wat de jacht bijzonder maakt.

Bokkenjacht in Polen met zicht op een hoogzit

Reisverloop

U jaagt en slaapt zoals wij dat zelf het liefst doen. Om die reden leggen wij – tenzij anders gevraagd –  standaard een eenpersoonskamer voor u vast, met een eigen badkamer, inclusief douche en toilet.

Na aankomst zult u dezelfde avond al het veld in trekken voor de eerste outing. Op uw aangeven of zolang het licht het toelaat wordt er gejaagd. Meestal komt u samen met uw jachtvrienden weer aan bij het hotel zodat de gebeurtenissen van de afgelopen uren nog eens duchtig over de tong kunnen gaan.

Maak het gezellig maar zonder overdrijven want de wekker zal weer vroeg van zich laten horen. De volgende jachtdag begint met een ochtendouting die meestal eindigt tussen 8 en 9 uur ’s morgens. Na het opbergen van uw uitrusting kunt u meteen aanschuiven voor het ontbijt. In de late namiddag wordt u weer opgehaald voor de avondsessie.

De tijd tussen deze twee outings kunt u gebruiken om de omgeving te verkennen of een bezienswaardigheid te bezoeken. Voor de meeste jagers zijn dit dan weer welgekomen uren om even te rusten op de kamer. Daar mag u zelf vrije invulling aan geven.

Ook de volgende dag staan er wederom twee outings gepland. Op de dag van vertrek gaat u ’s ochtends eerst nog een laatste keer op jacht. Na het ontbijt en protocol wordt de reis huiswaarts aangevat. Met uitzondering van de gestrekte bokken op die laatste ochtend zullen alle andere trofeeën gekookt en gewit overhandigd worden na het protocol.

Inbegrepen
 • Drie jachtdagen
 • Zes outings
 • 3 Overnachtingen
 • Op basis van volpension
 • Organisatie
 • 1:1 Professionele begeleiding
 • Voorbereiding trofeeën
Nevenkosten
 • Heen- en terugreis
 • Per outing € 45
 • Eenpersoonskamer € 20 per nacht
Bokkenjacht in Polen

Uitrusting

Kort gezegd heeft u voor de bokkenjacht in Polen dezelfde uitrusting nodig als voor de bejaging van reewild in uw eigen revier. Alle kalibers van .243 winchester tot .30-06 Springfield voldoen ook hier prima.

Een richtkijker met standaardvergroting van 2.5 maakt het geheel compleet. Daarbij is het belangrijk dat deze richtkijker ook in de schemering een helder beeld geeft zodat u het wild goed kunt aanspreken.

Hetzelfde geldt voor uw verrekijker. Zowel een model 8×42 als 10×42 komen in aanmerking maar kies bij voorkeur voor een lichte verrekijker. Dat scheelt immers gewicht dat u niet hoeft mee te dragen wanneer u bersend de bokken besluipt.

Ook uw kleding houdt u bij de actieve jacht liefst zo licht mogelijk. Voeg daar nog ingelopen schoenen en een schietstok aan toe en u bent klaar voor vertrek.

Ook interesse in een van onze andere reizen?

Zie hier welke andere reizen we aanbieden naast het Bokkenjacht in Polen

Reebok jagen in Tsjechië

 • DatumVan 1 mei tot 15 augustus
 • LocatieBeroun
 • Dieren Reewild
 • Soort jachtAanzit- en bersjacht
 • Kosten1.775,00 (incl. btw)
Vorige Vorige
1 beoordeling voor Bokkenjacht in Polen

Laat een review achter

 • jachtveld
  0
 • verblijf
  0
 • eten
  0
 • begeleiding
  0
 • totaalbeleving
  0
Verzenden

Reviews

A.Klarenbeek Grasakker 25 stolwijk

zie er erg intressant uit

Beantwoorden
Annuleren