Jagen in Slovenië

Jagen in slovenië staat synoniem voor de jacht op krukken en baarden. Wat Schotland voor herten is en Zweden voor elanden, dat is Slovenië voor gemzen.

Het onderbuurland van Oostenrijk is een aaneenschakeling van bergmassieven, glooiende laagvlaktes, bossen, rivieren, kloven en meren. Op dit sierlijke klimwild jagen in de machtige, Sloveense Alpen is een genot dat qua schoonheid haast niet te overtreffen valt.

Dit indrukwekkende gebergte staat garant voor pittoreske plaatjes, schitterende vergezichten en een verticaal avontuur van het hoogste niveau. Hier berst u niet alleen op een grote geit of gemzenbok maar ook op een blijvende jachtherinnering.

Gemzenjacht op hoog niveau

Slovenië is maar half zo groot als Nederland en telt slechts twee miljoen inwoners. De term ongerept jagen lijkt nergens meer van toepassing dan hier. Roodwild, reeën en wilde zwijnen komen in elk lager gelegen revier voor.

De bergen zijn gereserveerd voor moeflons maar vooral gemswild. In de Sloveense Alpen zijn gemzen voor jagers het pièce de résistance, waarvan er jaarlijks ongeveer 2600 gemzen worden gestrekt. Een ongekend hoog aantal voor deze kleine Republiek.

De beste jachtvelden liggen in het noorden: Prodi-Razor, Kozorog Kamnik en Pohorje. Onder de vleugels van een Engelstalige gids jaagt u in een van deze drie toprevieren. Zijn ervaring en kennis hebben nog geen enkele gast teleurgesteld.

Jachtreizen naar Slovenië

Gemzenjacht in Slovenië

  • DatumVan 1 augustus tot 31 december
  • LocatiePohorje
  • Dieren Gems
  • Soort jachtBersjacht
  • Kosten875,00 (incl. btw)
Bever

Heeft u speciale wensen of wilt u een reis op maat? Laat het ons weten.

You cannot copy content of this page