Reebok jagen in Tsjechië

In de achtertuin van de Tsjechische hoofdstad Praag wacht u een rijkgevuld hoogwildrevier met herten, everzwijnen en reewild. Drie heerlijke dagen liggen er in het verschiet voor de bokkenjager die wil weidwerken in een schitterend biotoop.

Hier is het niet zoals thuis waar u bijna dagelijks in de weer bent met de verzorging van uw eigen jachtveld. Die bekommernis is uit handen genomen zodat u enkel hoeft te genieten en focussen op de jacht.

In de achtertuin van de Tsjechische hoofdstad Praag wacht u een rijkgevuld hoogwildrevier met herten, everzwijnen en reewild. Drie heerlijke dagen liggen er in het verschiet voor de bokkenjager die wil weidwerken in een schitterend biotoop.

Hier is het niet zoals thuis waar u bijna dagelijks in de weer bent met de verzorging van uw eigen jachtveld. Die bekommernis is uit handen genomen zodat u enkel hoeft te genieten en focussen op de jacht.

Jachtveld

Het jachtveld van 540 hectare heeft een sterk heuvelachtig karakter. Loofwoud en dennenbomen krijgen aan de onderkant extra dekking door jonge beuken, douglassparren en doornstruiken. De overvloedige aanwezigheid van water heeft er daarnaast voor gezorgd dat edelherten er standwild zijn, net als wilde zwijnen en reeën.

Alles bij elkaar staan er voor twee tot drie jagers wel 25 gesloten kansels ter beschikking. Verder zijn er verspreid over het revier ook hetzelfde aantal hoogzitladders geplaatst. Aanzitten doet u vervolgens aan de omliggende weilanden of bij een open plekken in het bos waar de bokken ‘s morgens en ‘s avonds naar buiten treden.

De sportieve jager kan er ook voor kiezen om samen met zijn gids tijdens de ochtend te bersen. Uw begeleider is flexibel en kent bovendien de plaatsen waar u moet zijn om wild in de kijker te krijgen.

Jachtseizoen

In Tsjechië loopt het jachtseizoen op reebokken van 1 mei tot 30 september. Zelf houden we 15 augustus als einddatum aan, direct na de bronst. Dan heeft u de twee beste bokmomenten gehad: tijdens de lentejacht in mei en natuurlijk de zomerse bladjacht.

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Na maanden van relatieve jachtrust is het groene voorjaar de periode waar jagers lang naar hebben uitgekeken. Vanaf de allereerste dag kunt u al aanzitten om een mooie meibok te bemachtigen.

Als de maand juli nog op een kier staat, nadert de reeënkoorts tot een hoogtepunt. En niet alleen bij de jagers. Wie tijdens de bronst kan blatten heeft de sleutel tot bokkensucces in handen. Geen nood als u deze vaardigheid niet onder de knie heeft, uw gids kent de juiste toon om de reebokken te laten springen.

 

Reisverloop

De bereikbaarheid van Tsjechië zullen veel jagers ongetwijfeld als een voordeel zien. Voor de auto zijn er goed berijdbare, tolvrije wegen zonder papierwerk aan de grens. Maar ook per vliegtuig kunt u naar Praag reizen. Geef ons de aankomsttijd door, dan zorgen we dat er een chauffeur klaarstaat die u naar het hotel brengt.

Het hotel bevindt zich op slechts vijf minuten van het jachtveld. Hier wordt elke ochtend na de jacht een smakelijk ontbijt geserveerd. De andere maaltijden krijgt u in het jachthuis voorgeschoteld van een uitstekende kokkin. Deze vrouw is uiterst bedreven in het bereiden van de lekkerste wildgerechten en Tsjechische specialiteiten. Hier gaat u bij thuiskomst nog met lovende woorden over spreken.

Verder jaagt u hier in een privaatrevier. Geen bemiddeling van tussenpersonen of taalbarrières, de eigenaar van de jacht is uw rechtstreekse contact die vloeiend Engels spreekt. Samen met zijn team zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat u niets tekortkomt gedurende dit Tsjechische avontuur.

Wanneer u op vrijdag bent aangekomen dan kunt u diezelfde avond al plaatsnemen in de hoogzit. Op zaterdag en zondag staan er telkens een ochtend- en avondaanzit gepland met de zesde en laatste outing op maandagochtend. Daarna is het tijd om met een voldaan jachtgevoel weer huiswaarts te keren.

Inbegrepen
  • 3 Reebokken ongeacht de grootte
  • Drie Overnachtingen
  • Op basis van volpension
  • 6 Outings
  • Engelstalige begeleiding
  • Tsjechische jachtvergunning
Nevenkosten
  • € 25,- Per outing
  • Overloper tot 50 kg
  • Verwerkingskosten

Uitrusting

Kort gezegd heeft u voor deze jacht dezelfde uitrusting nodig als voor de bokkenjacht in uw eigen revier. Net als thuis volstaan ook hier geweren in kaliber .243 Winchester tot .30-06 Springfield. Uiteraard zijn een goede richt- en verrekijker twee essentiële hulpmiddelen bij het aanspreken van wild.

Verder heeft u goed ingelopen schoeisel nodig, net als geluidsarme kleding met voldoende bewegingsvrijheid en bestand tegen regen en wind. Tot slot vervolledigt een schietstok waar u vertrouwd mee bent deze uitrusting.

You cannot copy content of this page