Rusa Hert

Het mysterieuze Rusa Hert

Het Rusa hert kan 80 tot 100 kilogram wegen met een gemiddelde schofthoogte van ongeveer 110 centimeter. Bij voorkeur gedijt het in open landschappen met grasvlaktes. Daarnaast houdt de soort zich graag op in moerassen met voldoende ondergroei en bomen als dekking.

Rusa herten hebben uitstekende ogen, neus en oren. Die kenmerken maken de bejaging van deze hertachtige tot een uitdaging.

Hindes met kalveren leven vaak in roedels. De mannetjes zijn eerder solitaire dieren of staan samen in kleinere groepen. Tijdens de bronst (juni tot augustus) is het Rusa hert bijzonder agressief. Kalveren worden geboren na een draagtijd van zeven tot acht maanden.

De zomervacht is kortharig en roodbruin van kleur. In de winter verandert dit naar een grijsbruine vachtkleur. Alleen de mannetjesherten dragen geweien. Dit zijn sterk geparelde stangen met maximaal zes enden.

Een ander opvallend kenmerk zijn de imposante manen die bij elk volwassen Rusa hert duidelijk zichtbaar zijn.

Jachtreizen Rusa Hert

Rusa hert jagen op Mauritius

Rusa Hert jagen op Mauritius

  • DatumVan 1 juni tot 30 september
  • LocatieMauritius
  • Dieren Rusa Hert
  • Soort jachtBersjacht
  • Kosten6.850,00 (incl. btw)

We hebben momenteel geen reizen voor Rusa Hert.